wyżej
wymienione już w dzieciństwie
prowokowały do wybujania
fantazji to taki stan
przejścia w rozchwianie
góra dół górę biorą
emocje nadmiar
czasu
gubi
wyżej
wymienione już w dzieciństwie
prowokowały do wybujania
fantazji to taki stan
przejścia w rozchwianie
góra dół górę biorą
emocje nadmiar
czasu
gubi
Ale ja się nie znam...
huśtawkami
już w dzieciństwie prowokowały
do wybujania fantazji
to taki stan rozchwiania
góra dół góra
emocje górują
a nadmiar gubi
Wybacz...że ja tak po swojemu. Podoba mi się pomysł z huśtawkami.............nastrojów.
a potem robisz góra dół góra i co? i partaczysz sprawę. Ir Ci nieźle podpowiada, a ja widziałabym jeszcze inaczej:
góra dół górę
biorą emocje
albo wymyśl coś sama, tak zostać nie może, zbyt fajny zestaw słów w końcówce, aby go tak zostawić.
tytuł : "soboty kończą się huśtawkami"
reszta (przejście z tytułu i tak zachowane):
"
wyżej wymienione
już w dzieciństwie prowokowały
do wybujania fantazji
to taki stan przejścia
w rozchwianie
góra dół górę
biorą emocje
nadmiar czasu
gubi"
-------------------
albo ( z taką samą zmianą w tytule):
" wyżej
wymienione już w dzieciństwie
prowokowały do wybujania
fantazji
to taki stan
przejścia w rozchwianie
góra dół górę biorą
emocje
nadmiar
gubi"
------------------
ten "wolny czas" i sam "czas" jakoś mimo, że logiczny jakoś mi zgrzyta. Cóż, lubię niedopowiedzenia. One są dla mnie zawsze wyzwaniem.
Po namyśle "czas" bym zachował, a ten wolny i tak logicznie wypływa z kontekstu.
bo ten zapis, który sugeruję w drugiej wersji, czyli
"emocje
nadmiar
gubi"
nazbyt chyba na chmurnoryjną modłę próbuję narzucić. A Tyś przecie(żżżżżżż) na W. (Pani Woman;-P)
"wyżej
wymienione już w dzieciństwie
prowokowały do wybujania
fantazji to taki stan
przejścia w rozchwianie
góra dół górę biorą
emocje nadmiar
czasu
gubi"
------------------
a można jeszcze inaczej ale ... Kombinuj Dziewczyno;-)
Bo mi rokujesz na wysoką u mnie notę;-P ale kombinuj;-)