Na poddaszu
gdzie schody nie dochodzą
okno mówi
że cisza gra
za szafą
za mną
przede mną
W tych ścianach
powietrze drga
serce mi drga
rzęsy kurz osadza
a język rdza
(Ruabon 2007)
"rzęsy kurz osadza" Czyli rzęsy są osadzane przez kurz? Dobrze to czytam?
ja na "nie".