bałagan w notatkach (II)

Krystian T.

Sokrates został w więzieniu i wypił cykutę bo
prawo trzeba wypełniać

rozważanie to jest układanie argumentów
na jedną szalkę na drugą
i szukanie równowagi

otworzy się wam szufladka w której będzie cały szereg
ubrań poukładanych równo w rządek

Sokrates jest w kwadraciku jest smutny
ma buzię w podkówkę kuli się
głowę chowa w ramiona

a kim ja jestem
jak ten daimonion złośliwy co krzyczy w kwadraciku
jak koń kopsam bąka w paski

wiem że nic nie wiem
ludzie paplają jak dzieci

odwaga polega na tym, że nie jesteśmy tchórzami

Oceń ten tekst
Krystian T.
Krystian T.
Wiersz · 30 października 2010
anonim
  • varzyvo
    no... taki bałagan w notatkach:)

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Nie wiesz, co chcesz napisać, takie mam wrażenie.

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Justyna D. Barańska
    nawrzucałeś tego, że kleić się nie chce. uznajmy, że to na razie szkic pod tekst.

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • estel
    "jak koń kopsam bąka w paski" - seriously? :D
    Żeś nabełkotał. Jestem w kropce... Zgadnij, w której.

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Marcin Sierszyński

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • sin∞ger
    cpt. Obvious you saved the day!

    · Zgłoś · 13 lat temu