bałagan w notatkach (II)

Krystian T.

Sokrates został w więzieniu i wypił cykutę bo
prawo trzeba wypełniać

rozważanie to jest układanie argumentów
na jedną szalkę na drugą
i szukanie równowagi

otworzy się wam szufladka w której będzie cały szereg
ubrań poukładanych równo w rządek

Sokrates jest w kwadraciku jest smutny
ma buzię w podkówkę kuli się
głowę chowa w ramiona

a kim ja jestem
jak ten daimonion złośliwy co krzyczy w kwadraciku
jak koń kopsam bąka w paski

wiem że nic nie wiem
ludzie paplają jak dzieci

odwaga polega na tym, że nie jesteśmy tchórzami

Krystian T.
Krystian T.
Wiersz · 30 października 2010
anonim