Chciałabym być kubkiem do kawy
tym ulubionym
z osadem
wspólnych dni
w kawach i herbatach
mierzonych
Chciałabym być kubkiem
niezastąpionym
któremu czas
ucho nadgryzł
wyszczerbił brzegi
nadruk zmył
Chciałabym być kubkiem
smakowym
twoim
dla cudzych ust
zabronionym
a może masz go zbyt krótko :)
Tytuł do całkowitej wymiany, "takie tam ..." to strzał w piętę.