Literatura

to nie sen (wiersz)

Bartłomiej Rząd

zmiana czasu na czasie

dwa zegary biją północ
jeden głośniej, drugi też
zero wsparcia z obu stron
tak nadchodzi dziwny ton

 

a kiedy wybije już ostatnia myśl
lotem szarańczy, plagą i Hiobem
opadnie kurz..

 

..podniesie się wtedy pluszowa kurtyna


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 31 pazdziernika 2010 (historia)

Inne teksty autora

wrażenia?
Bartłomiej Rząd
dośnić
Bartłomiej Rząd

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca