pierwszy

Paweł Kaczorowski

nakładamy na siebie ręce

 

zawsze mogę wrócić
zawsze mogę odejść

 

podchodzisz cicho
jak moja choroba

 

poznaję po krokach
dopóki nie wejdziesz

 

nakładać ręce na kolejne ręce
uprawiać ze sobą bezsilność

Oceń ten tekst
Paweł Kaczorowski
Paweł Kaczorowski
Wiersz · 2 listopada 2010
anonim
  • ARS TO od tyłu sra
    no to czekam ;-) na tom ;-) Ave ArS

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Paweł Kaczorowski
    Arkadiuszu, dziękuję Ci bardzo. Ten wiersz jest mi bliski i jest mocno nasycony emocjami. Dlatego zdecydowałem się puścić go bez autoryzacji. Jestem nastawiony na rozmowę bardziej niż na oceny. Nasz wywrotkowy system prowokuje słupkowanie, ocenki w skali od - do. Wiem, że to czasem stymuluje Autorów, jakoś wymiernie pozwala Im dostrzec swój talent i fakt docenienia przez Czytelników. Ja już tego nie potrzebuje i nie chcę. Dla mnie poezja jest ścieżką bardzo osobistych wtajemniczeń i trudnej warsztatowej pracy. Wrzucam czasami wiersze niedokończone, niedopracowane - wtedy rzeczywiście oczekuję od Czytelników wskazówki. W przypadku tego tutaj wiersza po prostu się nim dzielę. Dzięki, że przyjmujesz ten kawałek, Arkadiuszu. Może wreszcie zdecyduję się zebrać te moje rozproszone okruchy i zredagować tom. Myślę o tym. Pozdrawiam również. :)

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • ARS TO od tyłu sra
    Pawle to jest piękne. Rozumiem, że jako Kierowca musisz znosić więcej, ale tak to bywa na ulicy. Wiadomo, że słupki, czy ilość komentarzy należy traktować z dużym przymrużeniem oka.
    Powtórzę za Dominiką, że
    "wrzut bez autoryzacji to przegapienie".
    Pozdrawiam...;-)

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Figa
    podoba się, oj podoba!

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Paweł Kaczorowski
    Cóż, nie chcę się wściekać na ludzi, których lubię... :) A nade wszystko, nie chcę ocenek, które narzuca automat. To już dla mnie zbyt trudne... )

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Dominika Ciechanowicz
    A mnie się ta podoba najbardziej.

    Jak wrzucasz bez autoryzacji, to łatwo przegapić, wiesz?

    · Zgłoś · 13 lat temu