teraz już nigdy
nie powrócisz do Akademii
choć opuściłeś ją tylko na krok
być może nigdy w niej nie byłeś
spójrz –
czy powiesz że ten ktoś popadł w obłęd
to myśmy oszaleli
czyż nie trzeba wam
porządnie przetrzepać skóry
zbyt grubej zbyt aksamitnej
boście ślepi
herr Zaratustra
został właśnie
wypisany ze szpitala
geniusz to czy szaleniec? ale Alicją można podsumować, że tylko wariaci są coś warci.