to my jesteśmy rewolucja
nazywamy się my i piszemy
sztuki realistyczne
będziemy burzyć i mówić
będziemy burzyć i budować
po nas przyjdzie rewolucja
będzie nazywać się oni
tak będziemy o was mówić
wtedy zamieszkacie
w najgłębszym momencie
zaczniecie burzyć i mówić
zaczniecie burzyć i odradzać się
z gruzów
wpisani w okrąg.
będzie wyrok, może egzekucja"
Co powiedzieć. Zapisałeś to koło dobrze, kąty wygładzone, nie załamuje się, czyli wszystko się zgadza. A weź wywal te kropki.
"wpisani w okrąg kropka" (czyli kropka jako kropka, którą można potraktować jako dobitny wykrzyknik;-) albo w dopełniaczu ... Wówczas ów "kropek" nadał by ironii do wymowy... Smutnej rzecz jasna ...
Ale to takie moje ... naddawanie doczytywania;-)