Ostatnia kreska

Albert Pluta

Marzyłem o gwiazdach

których odbiciem jest życie

niestarte zużyte

podobne do książek

 

Wierzyłem, iż mogę osiągnąć 

wszystko jedynie spojrzeniem

dogonić warkocz promieni

 

teraz tą całość ponury

cień spowija

marzenie jak kryształ rozbity pryska

a z resztą cóż?

 

wszystko znika..

Albert Pluta
Albert Pluta
Wiersz · 7 listopada 2010
anonim
  • Tomasz Smogór
    tak by ładniej brzmiała ostatnia:

    teraz tą całość cień
    ponury spowija
    marzenie jak kryształ rozbity pryska
    a co z resztą?

    wszystko znika

    · Zgłoś · 14 lat
  • Joanna Krzepina
    tę całość?

    · Zgłoś · 14 lat
  • Justyna D. Barańska
    Asia ma rację.
    pomijając już powyższą kwestię, trzeba przyznać, że wiersz nie niesie ze sobą zbyt wiele. ot, balansuje na granicy banału i tych wszystkich wypasionych lirycznie maleństw. ciekawe kiedy marzenia odłączą się od gwiazd, pozostawiając im miejsce na spadanie.

    · Zgłoś · 14 lat