kogut (choć miał móżdżek kurzy)
poszedł za rozumu głosem
na samotność był się w-KURZY-ł
Mam swój kurnik
lecz bez niosek Był to Kogut
bardzo jurny Pełen siły i tęŻYZNY (z wieku nieco
gruboskórny) Zagrodowy wzór
mężczyzny Umiał piać
(jak rzadko który) Wzór cnót wiejskich
ucieleśniał ale kiedy szedł
w konKURY zawsze słyszał Jesteś
Wieśniak Był
gdakaniem umęczony
gdy mu pomysł wpadł
do głowy HURTOWOOOOOOOOOOOOOO
ZDOBĘDĘ ŻONY
ZROBIĘ TURNIEJ (durniej)
CASTINGOWYyYyYyYyYyY Zapiał Kogut
zachwycony (by słyszało go podwórze)
Przyjdźcie do mnie
przyszłe żony
Złączmy nasze
móżdżki
KURZE
Kandydatki
na te słowa
tłumnie wbiegły
na podwórko Pierwsza była
mLECZna krowa
(zamarzyła by być
KUR***---
-ką
-ką
-ką ) Kogut
(lekko zaskoczony) baczniej
zerknął w tłum samiczek i
jak gromem porażony zamiast zap---
-----
---iać
począł
QUI*czeć Wśród kandydatek na QUO*ki
stanęła istna mozaika
kaczki kozy klacze foki zapragnęły
znosić
jajka Świnia na grzędzie żyć chciała
i z owcą KURZyła spór ostry
( menażeRYJa dam cała
poczęła
wojnę
za mostem) Kogut
nie czekał do KOŃca
złożył swe skrzydła
pobożnie Błagalnie zapiał
do słońca
o spokojną śmierć
na rożnie
JEST ZWYCZAJ (uznany wszędzie) BAJKĘ SPUENTOWAĆ
(dać morał) LECZ
tutaj
tego
nie
będzie
AUTOR
nie znalazł
SPONSORA
ma dłuższego
znaczy dłuższy)
Marzeno ... ale kto Cię o to prosi ... ;-)
O kur..., ale się uśmiałam :D