Literatura

Pan Antycogito o tworzeniu (wiersz)

Szluger

kierowane do pewnego osobnika , publikującego na Wywrocie jako dr Lee, z wyrazami najszczerszego szacunku...
wstań i idź na wschód do słońca niech wypali w tobie jad

bądź po prostu myślą wszystkich szansę tą ci daje Bóg

poczuj dotyk samotności pod koszulą z czystych prawd

spróbuj złamać kij podróżny o trzy skały pustych słów


wszystko musisz czuć wyraźniej dźwięki szmery ciszę mgłę

w oczach ci zakwitnie obłęd pustelniczych świetlnych lat

Ale szansy tej nie zmarnuj jest ci dana tak jak sen

musisz każdym być na siebie wziąć co widzi cały świat


smakuj gorzkie samogłoski i zębami papier żuj

rób cokolwiek żeby tylko pasja płynęła po szkle

i na płótno musisz krwawić by twój portret powstać mógł

a odciskiem dłoni podpisz to co ważne stało się

słaby 7 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 4 lutego 2001

Inne teksty autora

Magnolie
envagorien
drobne fałszerstwa
envagorien
*
getsemani
dual
getsemani
kasztany
getsemani
paw
getsemani
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca