trzeba przewidzieć
to co
się da przewidzieć
każdy śmieć na drodze
każdy łyk kawy
każde zaszczucie
każdego proroka
żeby starczyło czasu
na
wyprasowanie koszuli
wypalenie papierosa
doczytanie ostatniego rozdziału Pieśni nad Pieśniami
jeszcze jeden orgazm za plecami żandarmów
pozostanie tylko złożyć
historię
do grobu