Spotkałam Anioła. Spacerował w resztkach. Spytałam go
o czas. Spuścił głowę, udał, że nie słyszy, więc poszłam
dalej. Widziałam też Diabła. Spytałam go o życie
i śmierć. Powiedział, że verstehe nicht. Spytałam po niemiecku, a on
po francusku. Nie znam francuskiego, więc poszłam
dalej. I dwudziestokilkuletnią dziewczynkę rzucającą kulki
z żywopłotu, żeby je zdeptać.