zajęczy królik

Kuba Nowakowski


USAdowił się pająk z różową muchą pod lawą podbródka
ja jestem dobrym wujkiem przyjdźcie do mnie narody
które utrudzone jesteście jarzmem starej moralności
a ja pokrzepię was…
po plecach z uśmiechem etiopsko harwardzkim
jakbym się cieszył że oba mam… nie jedno

 

strzeż się baraku boży prześmiewco
budowlo słomiana
bo oto idzie Ten w którego ręku wiejadło
na zgubę toczących tłustą kulę kłamstwa

 

On jest jak ojciec który wraca z wojny
jak deszcz mącący niezawisłość pojedynczych ziaren piasku
wraz z Nim ci którzy przychodzą z wielkiego utrapienia
sądzić cię będą ze szczerością dzieci
z konsekwencją katów
 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 6 głosów
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski
Wiersz · 30 listopada 2010
anonim
  • Kuba Nowakowski
    dziękuję

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Jacek
    Składnia fenomenalna. Poza tym...sam chyba znasz wartość swoich tekstów. To przyjemność, kiedy czyta się wiersz nie po to, żeby wskazywać to i owo.

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Agnieszka Urbanowicz
    Wiersz, na " czas odpowiedni", a szczerośc dzieci i konsekwencja kata..., mocne zestawienie, ale prawdziwe i przemawiające.

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Jakint
    Troszku jak brother Justin z serialu Carnivàle. ;)

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    jak dla mnie, Wiersz jest doskonały szczególnie druga i trzecia strofa, a "szczerość dzieci i konsekwencja kata" powali mnie na łopatki. Kubo! Wielki Szacun_ek dla Ciebie

    · Zgłoś · 13 lat temu