,,Chwila wytchnienia"

wieloryb

Wieczór dopiero przynosi wytchnienie,

gdy świta dnia chowa się za widnokręgiem.

Noc- krople potu spływają po policzku nocy,

tworząc na nim rysy takie- jak pług n  polu.

Z dzbana pełnego wina chłepce ostatnie krople światła,

by potem na powrót znużony snem dać odpocząć umysłowi...

Oceń ten tekst
wieloryb
wieloryb
Wiersz · 2 grudnia 2010
anonim
  • Justyna D. Barańska
    to ten odrzucam, skoro został dodany nowy po poprawkach.

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Justyna D. Barańska
    ma swoja magię ten tekst. ze świtem/świtą bardzo zmyślnie i dwutorowo, to się ceni, bo wydobyłeś dodatkowe znaczenie. miło, że mogłam sobie ten wiersz wyobrazić. tylko popraw myślniki i literówkę.

    spory przeskok od ostatnich tekstów.

    · Zgłoś · 13 lat temu