w dziur ze s karp, e ty!

Aniołek

panna anna

w dziurze skarpety

szukała słońca

 

promykiem

nadziewała zgłodniałą duszę

 

dżem(em)

 

(p)o smaku

kontemplujących się myśli.

swoją formę ponad inne

ułożyła.

 

panna anna

 

wyleciała w kosmos.

Oceń ten tekst
Aniołek
Aniołek
Wiersz · 4 grudnia 2010
anonim
  • Aniołek
    Następny będzie lepszym od tego. :p

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Justyna D. Barańska
    no to czyli jest 2:1 i choć niezadowolona jestem, to puszczam.

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Jacek
    Tytuł bez tych wyimaginowanych spacji.
    Wywalić nawiasy z tekstu.
    Podoba mi się kontemplacja w wersji zwrotnej. Może wynika to z mojego zamiłowania do zaimków zwrotnych właśnie.
    Środek (poza rzeczoną kontemplacją) dość słaby i przewidywalny.
    Kilka na prawdę mocnych fraz.
    Mi się te wątki łączą, może nie do końca jasno, ale się łączą.
    Na małe "tak".

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Justyna D. Barańska
    bo Aniołek od jakiegoś czasu zaczął szarżować w zabawach, tylko zapomina przy tym o pewnym sensie - nie tylko o takim wypływającym z treści, ale z którejś z warstw tekstu. nawiasy są bez sensu. raczej świadczą o niezdecydowaniu.

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • ew
    powiem tak: zaczęłaś kombinować jak koń pod górę i wychodzi coraz bardziej bez ładu i składu. straciłaś nić, która łączy kombinacje w całość. sam wiersz jest ok, broni się wyśmienicie i formą i treścią, ale za chiny ludowe nie zrozumiem jak się ma tytuł do wiersza. gdzie podziałaś karpia? ( mogłaś nachylić tekst ku świętom na przykład i by się wiązało), gdzie podziałaś skarpę? (mogłaś pannie annie pod nogi podłożyć jakieś kamienie na przykład i by się wiązało), gdzie podziałaś nutkę przekąsu z " e ty" (mogłaś coś figlarnego kazać zrobić pannie annie na przykład i by się wiązało). a tak.. ten tytuł ni przypiął ni przyłatał, bez konsekwencji. no chyba, że nie odczytuję.

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Aniołek
    O. ;)

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Figa
    Mi też się podoba. Aniołku, zachwycasz mnie wręcz. Więcej twoich tekstów chcę widzieć!

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Kuba Nowakowski
    kurka, podoba mi się

    · Zgłoś · 13 lat temu