Zmiany

Paweł Lewandowski

szanse to też strategia, świadczenie złej wiary
co przyświeca ludziom i je kasie zwierzamy
nawet jeśli idziesz, cofasz się wylany
podłożem tych niewinnych - bezbronne omamy

 

pośród tłumu nadziei, pojedyncze strzały
ostrzegawcze kiedyś, zbyt późne na zmiany

Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski
Wiersz · 4 grudnia 2010
anonim