umówiłem się z życiem na siedemnastą

Krystian T.

 

Żeby być Egoistą, trzeba mieć Ego.
Oscar Wilde


to dość późna pora
zważywszy na korki i śnieg
na ustach mrozi ostatki
człowieczeństwa


traktowaliśmy
o wojnie w iraku czy była
potrzebna do szczęścia
amerykańskiemu buszowi


skończyło się siódme piwo
i fundusze charytatywne na potrzeby
samorozwoju duchowego
(duch ulatnia się w bąbelkach)


poszliśmy więc okradać kobiety
za winklem
trochę z godności
trochę z pieniędzy
i trochę z władzy


(kura oskubana z pierza
nigdy więcej się nie zadomowi)
 

Krystian T.
Krystian T.
Wiersz · 4 grudnia 2010
anonim
  • Radsportler
    czujesz w ustach zimno prawdopodobnie dlatego ze pijesz hu*owe piwo,skoro pijesz siódme a normalnie to po 2 juz jetes miekki jak fajka, a za winkelm to kiedys murzyna z dzidą zamiast kobiety spotkasz;D

    · Zgłoś · 13 lat
  • Justyna D. Barańska
    "poszliśmy więc okradać kobiety
    za winklem
    trochę z godności
    trochę z pieniędzy
    i trochę z władzy

    (kura oskubana z pierza
    nigdy więcej się nie zadomowi)" - to takie bardzo z pomysłem. o piwach i kasie już tyle było, że nie ma co się rozwodzić w tej kwestii. ale z kobietami to pojechałeś. ale może niech podmiot przez zimę nie skubie kurek, bo będzie im zimno.

    · Zgłoś · 13 lat
  • Ce.
    hm.

    · Zgłoś · 13 lat
  • Jakint
    Dobre to Krystianie.

    · Zgłoś · 13 lat
  • Rita
    Bardzo dobry wiersz Krystian:)

    · Zgłoś · 13 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Jest spoko.

    · Zgłoś · 13 lat