a ja myślę, że to jednak luźna myśl, która może w przyszłości zaowocować tekstem, dłuższym lub ujętym w ramy np. haiku. przyroda w haiku dobrze się sprawdza. lekko na tyle, że uciekł sens, został tylko obrazek, w którym nie wiadomo, co jeszcze zrobić.
Hm...czy w zestawieniu leksykalnym składającym się z "drżenia", "koniuszków" i "chcenia" wyrażonego piekielnie silnym ortotonem (i to w dodatku ujętym w monostychu!) związek frazeologiczny "mieć motyle w brzuchu" nie brzmi troszkę zbyt nisko? Dla mnie miniatura powinna być nieskazitelna, ta nie jest.
zapominam
wiązać skrzydła motylom"
Wg mnie, bez.. "ortotonów...i monostychów".. :)...zabrakło sensownego dystychu wieńczacego cłaość.
Pozdrawiam :)