Jako poeta piszę do kotleta
co jak najbardziej rymuje się z kobietą
oczywiście na gapę oczywiście
śmierdzę tytoniem
bo mi się nie widzi stary porządek
bo kubraczek i szalove
nieślubny chciałbym być
niewidoczny
bo lubię uwagę zwracać
w bramach
A., co i tak tego nie przeczyta