chciałbym jeszcze zobaczyć porażkę co błyskiem
i przykładem złej wiary nie wątpi w siebie
lecz czy dowiem się o niej i przeżyję strachem
- laurem bólu odejścia, on złączy spojrzenie
na świat ten dumą wielki drogi na rozterki
aż zajadle błyszczący - naboje niemądrych
zanurzonych płytkością, klasyczne półśrodki
wiedzy bez stron i kartek
zasypane śniegiem