Wigilia

wieloryb

Po cichutku pruszy śnieg,

otulając białym puchem okolicę.

Pierwsza gwiazda rozjaśnia

bezkresne ciemności.

A my siedzimyw domu pełni

radości i spokoju

dzieląc się opłatkiem,

gdy nagle słychać kołaczenie u drzwi...

wieloryb
wieloryb
Wiersz · 14 grudnia 2010
anonim
  • Kuba Nowakowski
    to wielki jeż... uwaga, lubi wyjadać sianko spod obrusa i karpia z karpia w galarecie

    · Zgłoś · 13 lat
  • varzyvo
    trafne. to byłby dobry komentarz:)

    · Zgłoś · 13 lat
  • Joanna Krzepina
    no bez przesady. dosłowność, schemat, choinki tylko brakuje.

    · Zgłoś · 13 lat
  • Justyna D. Barańska
    rozumiem, że młody jeszcze jesteś i te święta jeszcze mogą dla ciebie tak sztampowo wyglądać, ale zapędziłeś się niestety w banał.

    · Zgłoś · 13 lat
  • Tomasz Smogór
    Jak na 13 lat, to nieźle. Zrobiłem drobną korektę.

    Cichutko prószy śnieg,
    otulając białym puchem okolicę.
    Pierwsza gwiazda rozjaśnia
    bezkresne ciemności.
    A my siedzimy w domu pełni
    radości i spokoju
    dzieląc się opłatkiem,
    gdy nagle słychać kołatanie u drzwi

    · Zgłoś · 13 lat