wertując kartki pamiętnika

Wiktor Smol

zaledwie mała
staranie wykaligrafowana wzmianka
na marginesie kartki zeszytu do etyki

 

życie to wszystko co posiadam

 

i zawsze świeże kwiaty
w marmurowym wazonie
na lśniącej płycie pomnika
napis
umarła tak jak żyła - skromnie
 

Wiktor Smol
Wiktor Smol
Wiersz · 16 grudnia 2010
anonim
  • Wiktor Smol
    Rito, przerobiłem nieco, mam nadzieję, że nie zmieni to zbytnio Twojej oceny. Dopiero dziś udało mi się odczytać zawartość tego guziczka, pod którym kryją się stawiający swoją ocenę.

    · Zgłoś · 13 lat
  • Rita
    Wiktorze,moja ocena pozostaje ta sama :-)

    · Zgłoś · 13 lat
  • Wiktor Smol
    Rito, dziękuję. Radosnych Świąt.

    · Zgłoś · 13 lat
  • Rita
    Dziękuję Wiktorze i życzę pięknych Świąt Bożego Narodzenia:)

    · Zgłoś · 13 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Puenta i tytuł - zbyt wprost, zbyt banalnie.
    Reszta dobra. Bardzo.

    Nie ocenię, bo mam bardzo mieszane uczucia. Można powiedzieć, że jestem w kropce. Muszę to jeszcze przemyśleć.

    · Zgłoś · 13 lat
  • estel
    Słabe te kursywy. Po tytule spodziewałam się fajnie ironicznej poetyckiej rozprawki o wydumaniu problemów. Ale zgadzam się, twierdząc, że w tej prostocie jest metoda. Skromność jest relatywna.

    · Zgłoś · 13 lat
  • Jacek
    To po prostu wiersz- ani dobry, ani zły. Może zbyt chaotyczny pod względem wersyfikacyjnym, może z przegadanym tytułem, ale można być na maleńkie "tak" - na zachętę.

    · Zgłoś · 13 lat
  • Wiktor Smol
    Co to by się działo, kiedy każdy pisałby tylko same wyśmienite wiersze ;)
    Wydaje mi się, że tak jest bardziej naturalnie, że autor ma prawo napisać 10 takich sobie wierszy, a potem kilka naprawdę dobrych. Wtedy rysuje się prawdziwy obraz osoby piszącej. Ale, to moje zdanie.

    · Zgłoś · 13 lat
  • Jacek
    Popieram w pełni:) Ostatnio miałem okazję opracowywać wiersze wczesnego Herberta, niektóre były po prostu słabe, ale wiesz, to jak z kontrastem, nie?

    · Zgłoś · 13 lat
  • Wiktor Smol
    Dokładnie tak. :)

    · Zgłoś · 13 lat
Wszystkie komentarze