Zjednoczenie

Wiktor Kaczmarek

Nieskończona Harmonia niepozwala ograniczyć niepodobieństw natury

Zepsute chmury zdzierają resztki wiatru

By nieść słońce w otwarte głowy

Gdy ja stałem się słońcem

Otworzyłem słowa

I

Wylałem zbyt wiele łez

Wiktor Kaczmarek
Wiktor Kaczmarek
Wiersz · 25 grudnia 2010
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Jaka fajna odwrócona piramidka na podstawce. :))

    Pierwsza linijka zbędna. Patos i banał. Chociaż fajna aliteracja (jeden z moich ulubionych środków stylistycznych).
    Zrezygnowałabym z zaczynania każdego wersu wielką literą. To narzuca odbiór wiersza zdaniowego, który jest raczej przestarzałą formą. Nie wspominając o tym, że dosyć banalną.

    ''Niepozwala'' - nie pozwala.


    Puenta również mnie rozczarowała. Zupełnie nie moje klimaty. Może jednak zrezygnowałbyś z tych łez i zakończył tekst inaczej? Może byłoby ciekawiej?

    · Zgłoś · 13 lat
  • Jacek
    1) Czy zapis ma jakikolwiek wpływ na treść? Jeśli nie, może jednak tradycyjnie, hm?
    2) Wielkie litery na początkach wersów i napisana wielką literą "Harmonia" to zasada? Pytam tylko o cel.
    3) "niepozwala" MASZ TU BŁĄD ORTOGRAFICZNY!!!
    4) Pierwszy wers jest patetyczny (w negatywnym tego słowa znaczeniu)
    5) Trudno jest odnaleźć sens w pierwszym wersie.
    6) W jaki sposób wiatr wpływa na światło słoneczne? Bo chyba wpływa skoro musi być "zdarty", aby "nieść słońce".
    7) "Gdy ja stałem się słońcem
    Otworzyłem słowa" A to dobre jest.
    8) Nie polecam używania w wierszach takich sformułowań jak "wylewać łzy", "złamane serce", "wielka miłość" etc...

    Nie bierz tych uwag do siebie, ale rozważ je i nie popełniaj więcej takich samych błędów. Młody jesteś, więc z czasem pojmiesz pewne kwestie. Na razie pisz dużo i jeszcze więcej czytaj, czytaj przez duże "C".

    · Zgłoś · 13 lat
  • Wiktor Kaczmarek
    dziekuje ;)
    jak już pisałem wcześniej, krytyka jest dla mnie bardzo, bardzo ważna

    · Zgłoś · 13 lat
  • Jacek
    Staramy się.

    · Zgłoś · 13 lat
  • estel
    Skoro nie widzę zmian, póki co odrzucam. Czekamy na kolejne!

    · Zgłoś · 13 lat