Niemoc

Julinalia


Listy piszę
tylko wieczorami
tylko przy wyłączonej lampie
Nikt nie może usłyszeć
zobaczyć
zniszczyć
Dbam o listy
jak o kochanego psa
bezbrzeżną materialność jego sierści
przykładam do policzków
Na chwilę
uciszam rozum
wypluwam samotność
I definiuję:
Niekonwencjonalizm.
Nieroztropność.
Nieporadność.
Niemożność.
Wszystko co kocham.


Sztuką tworzenia antagonistycznych czasowników
jest nie dodawanie NIE na początek 

Julinalia
Julinalia
Wiersz · 28 grudnia 2010
anonim
  • Kundel
    To miło, że dbasz o listy i kochanego psa, ale na wiersz tej opieki jednak chyba za mało.

    · Zgłoś · 13 lat
  • Justyna D. Barańska
    "Sztuką tworzenia antagonistycznych czasowników
    jest nie dodawanie NIE na początek " - no? i jak to się ma do kochanego psa?

    poleciałaś banałem. a wydawało mi się, że już ci radziliśmy, abyś zaczęła czytać poezję.

    · Zgłoś · 13 lat
  • Marcin Sierszyński
    Współczesną. :)

    · Zgłoś · 13 lat
  • Justyna D. Barańska
    nie tylko współczesną

    · Zgłoś · 13 lat