Stąd do Edenu

Voyteq Hieronymus de Borkovsky

 


w rzędzie bzdur uważanych za logiczne
kolejne naczynie zastanawiającej półprawdy –
modlitwa na zawsze pozostanie modlitwą
by Qadmon zwiedziony cieniami autobiografii
ciągle prześladował swojego Boga
 

Oceń ten tekst
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz · 29 grudnia 2010
anonim
  • Jacek
    Nawiązanie do Lurii? Jak dla mnie troszkę zbyt sztampowo wykorzystałeś zestawienie Kadmona i Boga. Jeśli tekst ma się na takowym opierać, to raczej się zawali.

    · Zgłoś · 13 lat temu