był taki ktoś

Wiktor Smol

karty na stół wykładał
i mówił wprost jak jest

niczego nie motał w bawełnę
brał w rękę nóż

skórę rozcinał na ciele


był taki gość co igłę brał

i serce do klatki wkładał

 

                                           kardiolog

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
Wiktor Smol
Wiktor Smol
Wiersz · 29 grudnia 2010
anonim
  • Justyna D. Barańska
    haha.. a mnie się podoba. czysto i zabawnie, trzyma w napięciu do końca :> już miałam powiedzieć, eeeej no weź, z sercem w wierszu do ludzi? a tu taki finisz :)

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Tym razem zupełnie do mnie nie trafia. Chyba zbyt wprost. Chociaż puenta troszkę ratuje. Troszkę.

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Wiktor Smol
    Zupełnie nie kojarzę tego tytułu w jej wykonaniu. dziękuję za Twój komentarz. :)

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Rita
    Kasia Sobczyk śpiewała kiedyś piosenkę o takim właśnie tytule ( ".... był taki ktoś, kogo nie zastąpi nikt...").
    Przy tamtym tekście o tęsknocie , żalu za utraconą miłością, Twój to istny horror :-)

    Punktem optymistycznym jest to, że piszesz o zdarzeniu w czasie przeszłym, czyli ktoś już spokojny - ma serce skore do pracy, na właściwym miejscu, czyli w klatce. I bardzo dobrze:))
    Niech sobie tam stuka, puka bez jej otwierania.

    · Zgłoś · 13 lat temu