Literatura

nosicielka (wiersz)

Kuba Nowakowski


odziana w mapę nieba rzucasz mi całkiem ziemskie spojrzenie
dosięgające tych kawałków mojego nieszczęścia
w których szarość komórek oczerniona jest przez winę
tnącą na pół każdą pobudkę i chęć otwarcia lodówki

 

polityka drobnych przyjemności ma rzecznika
w osobie zaprzyjaźnionej od wieków z muchami
strategia jest prosta jak cień wisielca –
z cierpienia zrobić potwora łzopijcę
hasło kampanii chwytliwe
carpe diem do końca świata i o jeden dzień dłużej

 

dmuchnij mi w oczy
albo opowiedz na dobranoc o wiecznym dziewictwie
z czym to się je
ty do której muchy mówią prze Pani
 


wyśmienity 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Krystian T.
Krystian T. 31 grudnia 2010, 00:53
wszystko super, super, super, tylko jakby ten potworek urósł i stał się potworem?
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 31 grudnia 2010, 09:50
ja bym się posunęła o krok dalej niż Krystek i pozostawiła samego łzopijcę. potworek wprowadza element komedii, a miała być chyba tylko trochę zmiękczona groza?

www.youtube.com/watch?v=0thH3qnHTbI
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 31 grudnia 2010, 13:53
dobra, potworek wrócił z wojska i jest już potworem
przysłano: 30 grudnia 2010 (historia)

Inne teksty autora

greciszek
Kuba Nowakowski
po wołanie
Kuba Nowakowski
ciemno
Kuba Nowakowski
akeda 2018
Kuba Nowakowski
ekstradycja stacha palucha
Kuba Nowakowski
niewzruszony
Kuba Nowakowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca