zadajesz mi pytanie o dalsze plany
odruchowo patrzę na ruchliwą ulicę
wyrwy w jezdni codziennie połykają coraz większe pojazdy
poszerzają swoje terytoria a ja czekam
kiedy przerzucą się na liche mięso
elastyczność polega na pielęgnowaniu w sobie
predyspozycji o których od dawna nikt nie wspomina
w towarzystwie nie wypada bowiem mówić prawdy
podrywać cudzych dziewczyn i obnażać się
do ostatniego zwykle zapożyczonego pragnienia
wiem że powinienem skupić się na nadchodzącej porze
wiosennej kiedy dzień zacznie wydłużać ramiona
w moją stronę i przysięgam że tym razem nie będę
chował całego dobytku jak tabletki pod językiem
pełnym niekontrolowanch zwrotów akcji
zadajesz mi pytanie o dalsze plany
odruchowo łapię cię za rękę i przebiegam przez ruchliwą ulicę
Nie jak ja - Jakint.