prawo ziemi

Wiktor Smol


krajobraz  za oknem płynie wolno

mijam odrę i nysę potem

opieram się na drugim brzegu renu

i nie żałuję że nie tęsknię

za jednym i drugim gdyż

kraj i obraz raczej do dupy

i nie szkoda tych chwil zostawionych

(próżno szukać wartości dodanej)

na darmo zawracać pamięć orła

zostawiłem po tamtej stronie

Wiktor Smol
Wiktor Smol
Wiersz · 15 stycznia 2011
anonim
  • Jacek
    No no. Antynostalgiczny Podoba mi się niebywały spokój tej relacji. Jakbyś znudzony pociągiem jechał na zachód i tak po prostu, bez tłumaczeń, nie tęsknił. To bardzo dobre. Naprawdę bardzo dobre.

    · Zgłoś · 13 lat
  • Jacek
    Poza tym dawno to przysłałeś, a nikt nie kwapi się do wypowiedzi, więc puszczam.

    · Zgłoś · 13 lat
  • Wiktor Smol
    Dziękuję za dostrzeżenie ;)

    · Zgłoś · 13 lat