pozostanę przy życiu bo lubię wyzwania

Krystian T.

kiedyś obejrzałem się za siebie i to mnie zgubiło
potem tylko brnąłem coraz głębiej do dna
wychylałem toasty za martwych żeby trafiali do piekła
dla wszystkich uparcie czekających na zbawienie

zostawiłem jedną wiadomość: chodźmy spać
prześpijmy jeszcze raz niech głowy nie bolą rano
złudzeniem że słońce podzieli się energią (może
zasili tylko baterie na dachach) i pójdzie na wschód
pożegnać się z nami po raz ostatni

chcę odejść po cichu pod kołami
szukam miejsca gdzie sumienie nie zawróci
z drogi na której zostanie plama z tkanek
i wartości którymi karmili do syta

– nie zapomnę tej ciągłej retrospekcji
transmisji danych wykasowanych już dawno
z organizmu spragnionego życia zostały tylko
garść włosów i złamany paznokieć

i tak nic nie zmieni się na lepsze 

Krystian T.
Krystian T.
Wiersz · 24 stycznia 2011
anonim
  • estel
    wypadnięte?

    · Zgłoś · 13 lat
  • Krystian T.
    a no tak, wypadłe. mea culpa.

    · Zgłoś · 13 lat
  • Rita
    wypadnięte

    · Zgłoś · 13 lat
  • Ce.
    w sumie za każdym razem jak czytam coraz bardziej się przekonuję

    · Zgłoś · 13 lat
  • Figa
    czytam bez drugiej, bo zdecydowanie najsłabsza.
    po za tym jest dobrze!

    · Zgłoś · 13 lat
  • Michał Domagalski
    Cóż, zasoby nie najgorsze.

    Może trzeba je szlifować, ale wydaje się, że dostrzega się pewną myśl. Może nawet formę.

    · Zgłoś · 13 lat
  • romantka
    tytuł ekstra :)

    · Zgłoś · 13 lat
  • Ce.
    no zgadzam się z romantką, tytuł świetny

    · Zgłoś · 13 lat
  • Krystian T.
    to wypadnięte zmieniłem.

    · Zgłoś · 13 lat
  • Jacek
    "chcę odejść po cichu pod kołami samochodu"!!!
    Szkoda, że znowu zbierasz to, co minione. Co do samego wiersza...nie zabił mnie, ale wydaje się dość klarowny i względnie poukładany, więc jestem skłonny być za publikacją.

    · Zgłoś · 13 lat
Wszystkie komentarze