Arka Noego...

Radzy

Siła kontroli w człowieku,

uzależniona jest od siły jego,

jego płuc...

zaziębionych płuc,

świętych płuc,

dlatego

ostatni raz już Cię zmartwię,

że nie nadajesz sie do niczego,

aczkolwiek żal mi Ciebie,

niczym nowej i zdrowej Arki Noego,

bo cóż,

Twe serce neleży do innego,

nieuruchamiaj jego,

obrzydzeniem ie zawstydzisz,

nie tak jak Arka Noego...

Oceń ten tekst
Radzy
Radzy
Wiersz · 24 stycznia 2011
anonim
  • ew
    "Twe serce należy do innego" - i to by było na tyle, Radzy. ręce mi opadły i nie wiem czy coś mówić jeszcze.. weź Ty , kolego, poczytaj trochę poezji, dobrze? a potem wróć i coś nam wklej. rozsądnego coś.

    · Zgłoś · 13 lat temu