kilka drobiazgów

Nauzykaa

***

Zdzieram skórę
pasek za paskiem
Nie ma nic
próżnia
Boję się

***

Moje łóżko
jest trumną
z białym żaglem
płynącą pod prąd
w górę rzeki

***

Usta pękają z trzaskiem
spływają spragnioną krwią
To już jedenaste
dzisiaj

***

Sypiam sama
z promieniami księżyca
między wyszczerzonymi zębami


Nauzykaa
Nauzykaa
Wiersz · 9 lutego 2001
anonim
  • ruda_mrowa
    Lubię texty z krótkimi wierszykami, które łatwo zapamiętać ;-)

    · Zgłoś · 21 lat