Z życia nauczycieli

Voyteq Hieronymus de Borkovsky

 


nauczyciel jest wolny
kiedy chce mu się
analizować i interpretować
poezję
zapachów dochodzących
ze szkolnej stołówki

 

nauczyciel czuje się zniewolony
gdy musi
analizować i interpretować
swoje życie
w nieuleczalnym kontekście
szkolnej stołówki

 

nauczyciel staje się
na powrót uczniem
robiąc sobie z kartki obiadowej
wymarzonego skręta
 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry+ 5 głosów
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz · 31 stycznia 2011
anonim
  • Justyna D. Barańska
    No i to dobre pisanie, mimo że wszystko jest konkretne, wniosek ostateczny czytelnik wyciąga sam. Miło, że tutaj nie rzuciłeś w nas encyklopedią. Smutne z tymi nauczycielami, ale każdy ma własną drogę cierniową i tyle wolności, ile jest w stanie sobie wywalczyć, wszystko zależy od tego, w którą stronę po nią sięga.
    Pozdrawiam

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Voyteq Hieronymus de Borkovsky
    Dziękuję CI, Marcinie.... Marzenko, ukłon niski...

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    :) Oczywiście zgadzam się z Maraszyńskim!

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Marcin Sierszyński
    Rzadko piszę u ciebie komentarze, ale wiedz, że jesteś jednym z nielicznych najmocniejszych punktów na tym portalu. Kolejny wiersz trzymający wysoki poziom!

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Elwira
    Tak, wiersz powinien nieść przekaz , Twój jest wyraźny.

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Po ostatnim przemówieniu jakie musiałam wygłosić zgadzam się , z Twoim wierszem.

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • afronautix
    dawno nie czytałem wiersza, z którym tak bardzo mógłbym się identyfikować...

    · Zgłoś · 13 lat temu