Literatura

miłość (wiersz)

figa


powiedz że mnie kochasz
tylko powiedz że kochasz

 

a potem zamknij się i zakuj
przestań mówić; milcz i słuchaj
fioletowe oczy namaluj
chcesz – pomogę

 

i zrób wreszcie coś ze sobą bo nie mogę patrzeć
na okruchy chleba na stole
chleb jest drogi ciągle drożeje
więc szanuj

 

nieukąszone ciało żmii
- tak będą cię nazywać
ale powiedz że mnie kochasz
okaż trochę litości

 

no weź


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 31 stycznia 2011 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca