miłość

Figa


powiedz że mnie kochasz
tylko powiedz że kochasz

 

a potem zamknij się i zakuj
przestań mówić; milcz i słuchaj
fioletowe oczy namaluj
chcesz – pomogę

 

i zrób wreszcie coś ze sobą bo nie mogę patrzeć
na okruchy chleba na stole
chleb jest drogi ciągle drożeje
więc szanuj

 

nieukąszone ciało żmii
- tak będą cię nazywać
ale powiedz że mnie kochasz
okaż trochę litości

 

no weź

Oceń ten tekst
Figa
Figa
Wiersz · 31 stycznia 2011
anonim