* * *

Voyteq Hieronymus de Borkovsky

codziennie
dopada mnie 
ogłuszający krzyk 
zaplakatowanych murów

 

szukając azylu
uciekam
przed czarny ekran
dawno
zamkniętego kina
 

Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz · 5 lutego 2011
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Chcę się zaszyć w takim kinie...

    · Zgłoś · 13 lat
  • Justyna D. Barańska
    kurcze, bardzo ambiwalentne odczucia wywołuje we mnie ten tekst. z jednej strony taka skokowość i ogłuszający krzyk zaniżają ocenę, ale z drugiej strony podoba mi się pewna myśl. obrazy narzucały się w mniejszym stopniu, kiedy miały swoje miejsce i określony sens. teraz to już nie kult, a obsesja na punkcie obrazów i plakaty, to chyba najmniejszy problem.

    · Zgłoś · 13 lat
  • Jacek
    A jak dla mnie ta obrazowość pierwszej części działa pozytywnie na odbiór tekstu. To, że coś powiedziane jest absolutnie vis a vis rzeczywistości nie oznacza, że jest złe. Poza tym...widzisz Wojtku...myślę, że bardziej do twarzy jest Ci z miniaturami. Kondensujesz w nich moc.

    · Zgłoś · 13 lat