w niebieskich swoich odpisz słowa
na nieoddanie
na sycenie
bym poszukała naręcz twoich
i drgnęła od nich wnętrzu błogo
w niebieskich swoich aż po błękit
nieba wyobraź
nieba na lnie
bym posmakować odważyła
pokochać z głosu i z myślenia
w niebieskich morskich mnie pokołysz
na sobie samym
na pamięci
bym była kim mnie widzieć będziesz
poczuć uwolnić się odkryła