* * *

Voyteq Hieronymus de Borkovsky

czaszka jest miejscem
głośnych rozmów
za które płaci się
banknotem z tkanki psychicznej

 

pozostaje chłód
(mimo podniesionego kołnierza kurtki)
i obcość
wykutego na pamięć
ciała

 

Mozart
nie jest już lękiem
Salieriego
 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 4 głosy
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz · 8 lutego 2011
anonim
  • A Zet
    Tak jak Mikołaj M. Za banknot z tkanki psychicznej...

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Ja na bdb, zwłaszcza za ten "banknot z tkanki psychicznej".

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Justyna D. Barańska
    no tak schizofrenie i niedocenienie siebie samego skutkują strasznymi czynami, jakby mord miał to uciszyć.

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    "pozostaje chłód
    (mimo podniesionego kołnierza kurtki)
    i obcość
    wykutego na pamięć
    ciała", tak mi się jakoś nasunęło : "parasol nie chroni od łez"

    · Zgłoś · 13 lat temu