* * *

Voyteq Hieronymus de Borkovsky

Ich heiße Joseph K. -
jestem chorym człowiekiem Imperium
jestem nieco zapomnianą patologią public relations

 

swego czasu
zostałem pojmany
przez legionistów Marka Aureliusza
za co
jestem pełen wdzięczności

 

teraz
z należytym znużeniem
segreguję owoce
z wężowej skóry

 

jako potomek trzynastego plemienia
błogosławię złote jelenie
i myśliwych o różnym stopniu
toksyczności

 

my name’s Dirty Harry
 

Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz · 10 lutego 2011
anonim
  • Justyna D. Barańska
    o ile potrafię zrozumieć związek Józefa K. i Marka Aureliusza, to nie widzę tu już miejsca dla Brudnego Harrego. z całego tekstu to podoba mi się tylko:
    "przez legionistów Marka Aureliusza
    za co
    jestem pełen wdzięczności" - przez to wybijające się za co i ostudzenie emocji we wdzięczności. reszty nie widzę.

    · Zgłoś · 13 lat
  • estel
    Zdecydowanie za dużo postaci, za dużo z nimi związanych wątków. Właściwie taki natłok przymiotów, że trudno dostrzec zamysł i spoiwo.

    · Zgłoś · 13 lat