biały piasek

anastazja

wiem jak smakuje sycylijski cień

gdy słońce tańczy czekoladowym rytmem

oddaję się pieszczotom słonych fal

 

przykładam do ucha twoj

szept zamknięty w dłoniach muszelki

wilgotne oczy to czas 

 

pakować stęsknioną walizkę i czekać na odpływ

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 2 głosy
anastazja
anastazja
Wiersz · 11 lutego 2011
anonim
  • Justyna D. Barańska
    "wilgotne oczy to czas // pakować stęsknioną walizkę i czekać na odpływ" - to mi się podoba, tutaj używasz słowa i możliwości, jakie daje poezja. reszta to tylko powtórka motywów banalnych.

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • anastazja
    Bardzo dziękuję Marzenko. Myślisz, miniaturka? No nie wiem, pomyślę. :)

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Pierwsza zwrotka zdecydowanie lepsza, byłaby z niej niezła miniatura.

    · Zgłoś · 13 lat temu