nienie

nF

rozmowa się nie klei
już dawno znudziło nas
o czym mówiłem

 

że czegoś zapomniałem
że jestem spóźniony
to chodzi parami
po głowie jak
tu siedzę
na nerwy
na żarty

 

ale lecę dalej
słuchasz z wyrazem
którego nie porafię
i nie chcę odczytać
to bardzo ciekawe
podejścia parady
środkiem ciszy
maszeruję

 

po co tylko
kolejny krok
z zaparciem
z wytarciem
to pieprzenie
dudnienie w piersi
potęguje echo

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
nF
nF
Wiersz · 14 lutego 2011
anonim
  • Justyna D. Barańska
    bardzo zgrabnie z tej oszczędności słów wybrnąłeś i chociaż rozmowa się nie klei, to wiersz wystarczająco się pokleił.

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • ew
    "tu siedzę
    na nerwy
    na żarty"
    - burza mózgu po tych słowach. świetnie

    · Zgłoś · 13 lat temu