wiersz metafizyczny

Michał Domagalski

załóżmy, że tak (nie), że będzie
(nie ma) taka paląca paczkę popularnych
dziennie potrzeba, że osiągniemy wystrzałowe
efekty (nie ma dymu) w trakcie dochodzenia,
że odbudujemy spalone stosy oraz mosty
przyczyn (nie ma
dymu bez) i możliwości, że
poznamy odpowiedź (nie
ma dymu bez ognia) na gorące pytanie: skąd
ten pożar?

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 3 głosy
Michał Domagalski
Michał Domagalski
Wiersz · 14 lutego 2011
anonim