Życie jest jak wspinaczka na najwyższe góry,
im wyżej ,tym chłodniej i gęstsze są chmury.
Są one niczym ludzkie problemy,
Czy da sie je rozwiać?
Cóż,tego niewiemy,zależy to wyłącznie od człowieka i okoliczniści
kto wie ,może za tymi chmurami coś pięknego czeka i już jutro powitasz
weselnych gości
Lecz by się do tego piękna dostać,
postaraj sie najpierw z problemów
wydostać
1. Lepiej brzmi ''gęstsze'' niż ''gęściejsze''.
2. Są one niczym ludzkie problemy - to takie banalne, spłycenie tekstu. Czytelnik lubi dopowiadać sobie w wyobraźni różne rzeczy, po co dawać mu wszystko na tacy?
3.''Cóż,tego niewiemy,zależy to wyłącznie od człowieka,
kto wie ,może za tymi chmurami coś pięknego czeka.'' - to już jest całkiem banalne i oczywiste. Poza tym nie tylko od człowieka. Również od okoliczności.
4.'' Lecz by się do tego piękna dostać,
trzeba z problemów najpierw się wydostać.'' - to też jest oczywiste.
5. Banalne rymy, bardzo proste i oczywiste. Przy kolejnym tekście spróbuj rymować różne części mowy, np czasownik/rzeczownik albo rzeczownik/przymiotnik. Będzie ciekawiej, umiesz mi.
Bardzo mi pomogłaś