* * *

Voyteq Hieronymus de Borkovsky

mistrz Różewicz twierdzi
że proces umierania poezji
został przyspieszony

 

co o powyższym można sądzić
poza tym iż coś w tym drży –
chyba nic

 

dobrze nieraz
czymś poszpanować
przed nawiedzonymi panienkami
szczególnie gdy
nie ma się pojęcia o nawijkach 
zwiększających ukrwienie podbrzusza

 

poezja jest przecież
rzędem znaków przestankowych
reszta zaś –
to tylko reszta
 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 2 głosy
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz · 17 lutego 2011
anonim
  • jerzykujas
    Mówią, że granat noszony w kieszeni usprawnia ukrwienie podbrzusza. Nie polecam jednak:) Śiwienie napisany wiersz. Uśmiechałem sie czytając:)

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Justyna D. Barańska
    no tak, różne funkcje może mieć poezja i różnie bywa z nazwą poeta.

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Ta reszta bywa , tak cholernie ważna.....

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Znam ten tekst. Gdzieś go czytałam, tylko nie pamiętam gdzie. :)

    · Zgłoś · 13 lat temu