* * *

Voyteq Hieronymus de Borkovsky

rzadko przychodzi
niewyspany brzask
zamykający spojrzeniem znużenia
spuchnięte usta
abym kiedyś
mógł przekroczyć
swój Rubikon 

 

1985

Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz · 2 marca 2011
anonim
  • Justyna D. Barańska
    hm... dla mnie za mało tu treści albo inaczej: treści, która by gdzieś prowadziła, a nie rozlała się w ogólności.

    · Zgłoś · 13 lat