* * *

Voyteq Hieronymus de Borkovsky

spotkałem Bluźnierstwo
powołując do życia
armię zapomnianych plag
pod wodzą złamanych pieczęci -
zawoalowany pomnik
praw zbawienia


w Nienapisanej Księdze
odnalazłem słowa proroków –
sakrament znaków zapytania

 

teraz
szarpany wstrząsami milczenia
poszerzam Miejsce Czaszki 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 2 głosy
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz · 7 marca 2011
anonim
  • Jacek
    O tak. Szczególnie dwie ostatnie strofoidy. Jasny, klarowny wywód. Wreszcie zwrot ku logice. Celna metaforyka i kontekst.

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    "teraz
    szarpany wstrząsami milczenia
    poszerzam Miejsce Czaszki"

    · Zgłoś · 13 lat temu