film o wojnie

AlojzyAlczyk

Jest coś pięknego w piasku pustyni

gdy nie kaleczy źrenic

i jest jak muzyka świst kul w przestrzeni

i łoskot sztandaru

i okrzyk odwagi

gdy w uszach nie brzmi refrenem

ostatni jęk przyjaciela

I szarża

jak balet w harmonij

rumaki i srogie twarze

gdy wróg powalony

w łaźni kopyt nie stara się nie zapomnieć

swoich ostatnich mażeń


I jest coś co kusi skusiło zbyt wielu

w śmierci z szablą nad głową

upstrzoną w czerwieni

dopóki ostatniej iskierce nie karze czuwać

skowyt sumienia
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 8 głosów
AlojzyAlczyk
AlojzyAlczyk
Wiersz · 9 lutego 2001
anonim
  • Marta Górnicka
    wiersz nie jest najgorszy jak na mój gust, ale czegos mi w nim brakuje :*

    · Zgłoś · 17 lat temu