wspak się ze mną zestarzej

Kuba Nowakowski


nasz czas będzie skrojony na kształt złączonych belek
i pobłogosławiony wzruszeniem przyjaciół
oszukamy nowy nieporządek świata prostym chwytem
którego nauczyła nas tamta noc bez niedopowiedzeń

 

kochamy fortepiany ale zadowolimy się bębnieniem w blat
i zakryciem ust śmiejących się na widok przebudzonych min
przy porannej herbacie i gazecie której nigdy nie przeczytamy
bo szkoda umierać ze strachu kiedy można umierać po prostu

 

pochowają nas po albumach
odwiedzą albo i nie
raz do roku
choć zazwyczaj będą nas ot tak mijać nie wiedząc
że nasza noc bez niedopowiedzeń
jest już dniem bez końca
 

Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski
Wiersz · 21 marca 2011
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Wzruszenie.......

    · Zgłoś · 13 lat
  • Justyna D. Barańska
    Podoba mi się czystość tego wiersza, bazowanie na prostych obrazach, które po złożeniu dają całość tego uczucia. To tekst płynący z serca do serca.

    · Zgłoś · 13 lat
  • Arachne
    Bomba wzruszajaca :)

    · Zgłoś · 13 lat
  • Arachne
    Prostota piekna....

    · Zgłoś · 13 lat